Modernin teknologian maakunta luonnon rauhassa 

Tarjoa osaajillesi paikka hengähtää samanaikaisesti kaiken keskellä ja luonnon rauhassa. 

Etelä-Karjalan vankka yrityslähtöinen ICT-alan verkosto kasvaa kestävästi ja tuottaa elinvoimaa yli organisaatiorajojen. Alueelle sijoittuminen tuo kilpailuetua paitsi verkostoitumisen kautta, myös tarjoten kallisarvoisille työntekijöille runsaasti eväitä hyvään elämään. Etätyöskentelyn mahdollisuudet ovat tuoneet digitaaliseen liiketoimintaan uuden ulottuvuuden: kaukana ovat ajat, jolloin ahtaat toimistokuutiot täyttyivät päivästä toiseen.

Ota yhteyttä, ja saat käyttöösi kaikki sijoittumispalvelumme

Paremmat puitteet työhön ja elämään

Asiantuntijayrityksen tärkein resurssi ovat tunnetusti työntekijät. Rauhallinen ja inspiroiva työympäristö niin töissä kuin sen ulkopuolella mahdollistaa keskittymisen työtehtäviin, päästää luovuuden valloilleen ja tukee työstä palautumista. Etelä-Karjala tarjoaa tähän kaikkeen täydelliset puitteet. Vain parin tunnin päästä pääkaupunkiseudulta huomaat, että aika riittää paljon paremmin harrastuksiin, perheen yhteiseen tekemiseen ja iltamenoihin – kaikki Saimaan rannan kauniissa maisemissa. Työmatkat palavereihin onnistuvat helposti julkisilla kulkuvälineillä, erinomaisilla junayhteyksillä tai vaikka pyöräillen. Etelä-Karjalassa saat kaikkea enemmän ja paremmin.
investin-in-karjala-TechnopolisVapaudenaukio
Kuvituskuva ikoni ICT ja datatalous-teemalle

Yhteistä hyötyä ICT-keskittymästä 

Etelä-Karjalassa toimii lähes 200 ICT-alan yritystä ja yrittäjää, jotka tuottavat toimialarajat ylittäviä huippulaadukkaita palveluita niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. ICT-keskittymän yhteistä toimintaa kehitetään ja laajennetaan jatkuvasti useiden veturiyritysten toimesta. Alueen kärkiyrityksiä ovat mm. GoFore, Visma Solutions, Mediamaestro, Miradore ja Syncron Tech. Lisäksi toimialalle syntyy jatkuvasti LUT-yliopistosta lähtöisin olevia startup-yrityksiä, joista mainittakoon mm. automaatioalan ohjelmistotuotantoa tekevä Vipetec sekä Visma Solutioniksi kasvanut Severa.
Tutustu Etelä-Karjalan ICT-keskittymän menestystarinoihin

Korkean tason osaamista nyt ja tulevaisuudessa 

LUT-yliopistosta, LAB-ammattikorkeakoulusta sekä Saimaan ammattiopisto Samposta valmistuu vuosittain joukko huippuosaajia, jotka auttavat jo opiskeluaikanaan kehittämään yritysten liiketoimintaa ja tuotteita sekä löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kouluista valmistuu vuosittain ohjelmoinnin ja ohjelmistokehityksen, verkkoteknologioiden ja tietoliikenteen sekä esimerkiksi tietokantojen osaajia.

Kampusalueen opiskelijat, henkilökunta sekä heidän osaamisensa ja tutkimustyönsä voivat auttaa merkittävästi Etelä-Karjalaan sijoittuvaa yritystä.

investin-in-karjala-Lappeenranta-ilmakuva
Ota yhteyttä, niin kartoitetaan tavoitteitasi tukevat koulutusyhteistyömahdollisuudet.

Yritys tarvitsee muutakin kuin neliöitä 

Etätyö Saimaan kauniissa järvimaisemissa voi olla päivittäistä todellisuutta. Ruuhkaton ja erinomaiset peruspalvelut tarjoava ympäristö tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia omannäköisen elämän rakentamiseen. Ketteriä coworking-tiloja ja avaria toimistoja löytyy jokaiseen tarpeeseen. Tiloja yrityksille tarjoavat myös LUT-yliopisto sekä LAB-ammattikorkeakoulu.

Etelä-Karjala panostaa maksuttomien yrityspalveluiden kehittämiseen, ja keskuskunnat kykenevät tarjoamaan nopeallakin aikataululla konkreettista tukea tilojen, rahoituksen, työvoiman, verkostojen sekä yrityskumppaneiden etsimiseen. Eri alojen yhteisiä rekrytointikampanjoita järjestetään säännöllisesti uusien osaajien houkuttelemiseksi alueelle.

Etelä-Karjalan ICT-ympäristö lukuina: 

ICT-alan tutkinto-ohjelmissa opiskelee yli
800
henkilöä, joista pääosa LUT-yliopistossa

Alueella toimii aktiivisesti lähes
200
toimialan yritystä ja yrittäjää 

Etelä-Karjalan alueella työskentelee yli
1000
osaajaa ICT-alan yrityksissä.


Informaatio- ja viestintäalan yrityskanta on kasvanut
7,46%
vuodesta 2019

Etelä-Karjalassa on
8 300 km
rantaviivaa eli noin 60 m/asukas 

Kiinnostuitko?Ota yhteyttä ja varaa maksuton esittely tai keskustelu

Järjestämme yrityksesi kannalta olennaiset tahot saman pöydän ääreen, keräämme tarvitsemasi tiedot alueesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista sekä autamme kartoittamaan rahoitusmahdollisuuksia investoinnillesi.